In Christus kan God zijn ogen niet van je afhouden

Wat zie je als je in de spiegel kijkt? Misschien zie je jezelf niet als waardevol, omdat je nog steeds gelooft wat anderen over je zeggen. Misschien voel je je niet geliefd en aanvaard, omdat je nog steeds gebukt gaat onder de gevolgen van afwijzing. Misschien voel je je niet goed genoeg, omdat je struikelend achter Jezus aan gaat. Maar luister goed: niet wat jij denkt, voelt of doet bepaalt je identiteit, maar wat Jezus voor jou heeft gedaan!

Een vriend van Job legt uit hoe God ‘in Christus’ naar jou kijkt. Het zijn profetische woorden: ‘God kan zijn oog niet afhouden van de rechtvaardige, Hij zet hem als een koning op de troon, Hij geeft hem aanzien voor altijd97 .’ Rechtvaardig zijn betekent dat je door God honderd procent bent goedgekeurd en aanvaard omdat Hij je, door het wonder van het kruis, vanaf nu altijd ‘in Christus’ ziet.

Omdat Christus rein is, ziet God jou ‘in Christus’ nu als rein!
Omdat Christus heilig is, ziet God jou ‘in Christus’ nu als heilig!
Omdat Christus rechtvaardig is, ziet God jou ‘in Christus’ nu als rechtvaardig!
Omdat Christus volmaakt is, ziet God jou ‘in Christus’ nu als volmaakt!

Dit betekent niet dat jij je best moet doen om rein, heilig, rechtvaardig en volmaakt te worden. ‘In Christus’ ziet God je al als rein, heilig, rechtvaardig en volmaakt, omdat je een onverbrekelijke eenheid bent geworden met Jezus. Dát is het geheim van ‘in Christus’ zijn! God zet je ‘in Christus’ als een koning op de troon en geeft je in Hem aanzien voor altijd! Durf je te geloven dat God zo naar jou kijkt? Je mag het als een bijzonder geschenk aannemen en het je helemaal gaan toe-eigenen!

Vorige Volgende
Bekijk alle afbeeldingen

adminIn Christus kan God zijn ogen niet van je afhouden