Het is de duivel die je aanklaagt

Jezus was onschuldig, maar Hij liet zich zonder zich te verdedigen vals beschuldigen en tot bloedens toe mishandelen zodat jij verlost kunt worden van elke aanklacht van de duivel. De tactiek van de boze is dat hij je eerst verleidt tot zonde om je er vervolgens van te beschuldigen dat je gezondigd hebt: ‘Je hebt het zelf uitgelokt.’ ‘Wat jij gedaan hebt is onvergeeflijk.’ ‘God ziet je aankomen als je Hem alweer om vergeving vraagt. Je wist heel goed dat het fout was wat je deed.’ Als jij je laat aanklagen door de boze zul je je schuldig blijven voelen.

De Bijbel leert dat de duivel ons dag en nacht aanklaagt voor God: ‘Ik hoorde een luide stem in de hemel zeggen: ‘De aanklager, die onze broeders dag en nacht voor God beschuldigd heeft, is uit de hemel gegooid. Onze broeders hebben hem overwonnen, doordat het Lam zijn bloed voor hen gegeven heeft en doordat zij daar in hun spreken van hebben getuigd. Zij waren bereid hun leven ervoor te geven31 .’

Tijdens de mishandelingen heeft Jezus elke aanklacht van de boze en elk schuldgevoel dat hieruit is voortgekomen, op zich laten neerkomen. Door het wonder van het kruis heeft Jezus jou verlost uit de macht van de aanklager. Door het bloed van Jezus en op grond van jouw getuigenis zal de stem van de aanklager moeten verstommen. De boze heeft geen poot meer om op te staan. Want er is geen veroordeling voor hen die in Christus Jezus zijn32 . Jezus neemt jou mee in zijn overwinning en geeft jou de volmacht om in zijn naam de duivel het zwijgen op te leggen wanneer hij je aanklaagt.

Vorige Volgende
Bekijk alle afbeeldingen

adminHet is de duivel die je aanklaagt