Het bloed van Jezus reinigt je geweten

Als je God vraagt om je geweten te reinigen met het bloed van de Here Jezus, dan zal Hij het onmogelijke doen en de pijn die in de herinnering aan de zonde ligt opgeslagen aanraken, waardoor je innerlijke genezing ontvangt. Dan krijg je het vermogen om er niet meer aan terug te denken. Want God zegt tot iedereen die zijn oog gericht heeft op Jezus: ‘Ik zal hun ongerechtigheid vergeven en aan hun zonde niet meer denken45 .’

Het Hebreeuwse woord dat hier voor ‘denken’ wordt gebruikt is zakar. Het betekent dat God het vermogen heeft om er niet meer aan terug te denken, om het niet meer op te roepen. Dit is wat er met je gebeurt als je bewustzijn wordt gereinigd door het bloed van de Here Jezus. Dan krijg ook jij het vermogen om er niet meer aan terug te denken.

Alleen zo kun je vergeten wat achter je ligt en mag jij je uitstrekken naar wat in Christus vóór je ligt46 . Het derde wonder van het kruis is de vervulling van de profetie van Jesaja, namelijk dat Jezus niet alleen onze zonden maar ook onze smarten heeft gedragen47 . Bid met mij het gebed voor het wonder van reiniging:

Vader in de hemel,
 
In de naam van Jezus vraag ik U om mijn geweten te reinigen en elk onrein beeld dat op mijn netvlies is gebrand uit te wissen met het bloed van de Here Jezus. Heilig mijn geweten, zodat mijn geweten mij niet langer zal aanklagen en ik uw stem beter ga verstaan om U met vreugde te kunnen dienen.
Ik geloof dat het bloed van Jezus ook mijn (onder)bewustzijn kan reinigen en dat U de pijn die in de herinnering aan de zonde ligt opgeslagen wilt aanraken, zodat ik innerlijke genezing mag ontvangen. Kom Heilige Geest en genees mijn verwonde ziel in Jezus’ naam. Dank U wel dat ik in de schaduw van uw tegenwoordigheid uw genezende liefde mag ontvangen.

Amen.

Vorige Volgende
Bekijk alle afbeeldingen

adminHet bloed van Jezus reinigt je geweten