Jezus werd slachtoffer in jouw plaats

Sommige christenen zitten gevangen in het onrecht van hun verleden, waardoor ze in een slachtofferrol terecht zijn gekomen. Zij geloven de leugen dat hun leven wordt bepaald door hun verleden.

De waarheid is echter dat de keuzes die je zelf maakt jouw leven bepalen. De keuzes van gisteren bepalen voor een groot deel de kwaliteit van je leven vandaag. Als je gelooft in Jezus, dan wordt je leven niet langer bepaald door wat jou is aangedaan maar door wat vóór jou is gedaan aan het kruis! De waarheid is dat Jezus slachtoffer werd in jouw plaats62 ! Hij wil niet dat jij nog één minuut langer vasthoudt aan je rol als slachtoffer, maar dat je het wonder van het kruis omarmt, zodat zijn liefde je hart kan genezen.

Bij ons in de kerk staat een kruis met daarop een doornenkroon als symbool voor de vloek: de gevolgen van de zonde in ons leven. Na mijn prediking over het vijfde wonder van het kruis kwam er een vrouw naar voren om de vloek van haar leven aan God te geven. Iemand gaf haar de doornenkroon in handen en zei: ‘Wil je de pijn en het onrecht dat je is aangedaan aan Jezus geven?’ Ik zag hoeveel moeite het deze vrouw kostte om de doornenkroon van haar leven los te laten. Ze hield hem zo stevig vast dat de doorns in haar handen drongen.

Hoe komt het toch dat we dit zo moeilijk vinden? Vaak is de leugen zo verweven met ons denken en handelen dat deze eerst ontmaskerd moet worden. Als de leugens waarin we verstrikt zijn geraakt worden ontmaskerd en ingeruild voor de waarheid, dan kunnen we loskomen van de gevolgen van de zonde: de schuld, de schaamte en het slachtoffer-zijn.

Vorige Volgende
Bekijk alle afbeeldingen

adminJezus werd slachtoffer in jouw plaats